Go figure

Annspan har tatt en taimout fra arbeidslivet for å finne ut hva i all verden. Forhåpentlig ikke en veldig lang taimout, da, kanskje bare litt lenger enn Annspans årlige (ja, i år, da, jaffal) joggeturer.

Siden Annspan fusker i slektsforskningsfaget, er det naturlig å ta en titt i slektstreet for å se om det kan være inspirasjon, ideer eller talenter å hente fra genmaterialet.

Langt, langt opp (eller ned??) i treet finnes en Baron Jon Havtoresen.  Vi snakker rundt 1312 eller noe, så genmaterialet er vel rimelig svekket på veien opp/ned. Eller kanskje ikke – kunne ikke  slaraffenliv og dank, som Annspan har drevet de siste dager (erre blitt uker? nåh!) passe godt med livet som baronesse eller adelskvinne? Jo, det tror Annspan.

Hvis Annspan holder seg til nær-nåtid-slektninger, her det dukket opp noen interessante karriereveier. På alle sider og i alle grener er det gode bonde- og skog- og tømmertradisjoner, så Annspan tenker at det er godt ivaretatt fra før. Dessuten er Annspans forhold til natur og dyr, muligens noe eh, adelig.

Annyhoo – Annspans far, DadSpan, var ingenieur, og fant blant annet på slike ting som dette:

Bear Trap Patent

Men i all verden – er det ikke en Helicopter Rapid Securing Device? Også kalt Bear Trap? Sannelig!

Her erre snakk om å skjønne tegninga, altså. Dette er egenskaper Annspan kan la seg inspirere av.

Johan Hogstad: Elvromsmaalets Grammatik.

Eller hva med DadSpans onkel (som dessverre døde lenge før selv DadSpan ble født)  – han hadde også fine egenskaper. Helt på egenhånd utarbeidet han en pamflett om Elvromsmaalets Grammatik. En sprogmand! Det kan Annspan like!

I Elvromsmaalets Grammatik med ei maalprøva har grandonkel Johan nøye beskrevet språksaker som ljodlæra med diftongar og rotvokalar, formlæra med pronomeni og gjerningsordi og namnordi og et eget innslag um dei ymse fall, eller kasus som det også kalles.  Annspan kan godt være et kasus!

Men det ikke bare herrene i Annspan-treet som står for menneskehetens og Annspans utvikling.

DadSpans onkels mor (eller Annspans oldemor, som det også heter) var fra mytiske Finnskogen og var både jordmor og såkalt klok kone. Annspan har jordmor-oldemor på morssida også, og MumSpan er sykepleier, men nei, de genene har nok ikke kommet helt fram. Helsevesenet og desslike må nok fortsatt klare seg uten Annspan.

Såh! For å konkludere og oppsummere, før Annspan selv mister grenen her:

Herved introduseres Baronesse Annspan Havtorestipptippoldedatter – en klok kone med god grammatik og teknologisk innsikt. Oppdrag utføres um dei ymse fall!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s