Hjelp, vi er på ferie II – Tilbakekomsten

Ah, Annspan har hørt de forventningsfulle leserne fingre utålmodig på tastaturet i påvente av alt som skjer etter 5th Street.

Som den observante leser husker, var Annspan sist kommet litt over midtveis i den lange turen Florida rundt. Spørsmålene var – Kva fins nedanfor 5th Street? Kjem Annspan seg vidare? Attende? Korleis?

Svarene er jada. Og slik gikk det for seg:

Ocean Five Hotel
Fortsatt fint å se – Ocean Five Hotel er decoflott i sola. Men det er også et av de siste virkelig fine bygningene på Ocean Drive – nedenfor 5th Street er det også litt slutt på livet, selv om det finnes både Savoy og Marriot og andre fine ting i sørenden av Drive’en.


Just another Art Deco building
Ikke for det – Annspan hadde sikkert vært fornøyd med å bo her, i nummer 412. En condo her koster sikkert bare rundt $150.000-$190.000. Men Annspan jogger uansett ikke rundt med slike beløp på seg, rimeligvis.


Blue Ocean Hotel
Blue Ocean Hotel gjør ikke mye av seg, men har gratis wifi på rommet. Det er mer enn hva Annspan har på rommet sitt!


MBPD
Ikke bare dette strøket som varsler hva som skjer om du ikke gjør slik politiet sier! Men Annspan blir ikke redd. Det er tross alt lyst ute 🙂


Pretty Vacant
Hva skjuler seg bak et langt presenningdekket gjerde? Klart for nytt langt hotell! Condos! Parkeringshus!


For Sale
Til salgs! Og med blanke ark! Her er det bare å opprette Annspans Miami-filial og begynne å decopynte bygningen.


Mashup
Flere condoer. Ikke så fine som decobygningene, men Annspan er likevel litt svak for sterke farger og vinkler. Annspan lurer også på om ikke Dexter bor i den ene der?


Century
Plutselig, en perle! Century er en typisk art deco-bygning på stripa – nesten synd Annspan ikke jogger i mørket, for dette er en av dem som ser helt fantastisk ut om kvelden.


Taverna tavern
Og se! Annspan har snart kommet til første mål! South Pointe! Nå er det iallefall slutt på moroa (og pusten), og de hypermoderne giganttårnene reiser seg. Og moser stakkars Taverna. Men Taverna tar visst igjen – det skal være strålende liv her om kvelden og personale som danser på bordene.

Svære ledige tomter på hver sin side – dukker sikkert opp noen høye, moderne saker som skremmer Annspan neste gang hun kommer tilbake for å jogge!

South Pointe
Da kan Annspan for eksempel bo her – condos til leie for ca $9999 pr måned.


Ford Corvette
Det skjer nok samtidig som Annspan kjøper denne …


Ford Mustang
… eller denne … Utrolig fint å ha på dagene hvor Annspan er litt lat.


Welcome to the Beach
Nå nærmer det seg! Welcome, assa. Utrolig mye Annspan ikke får lov til å gjøre på beachen!

Noen eksempler:

  • Det er ikke lov å støye unødvendig eller utilbørlig (Annspans pesing er forhåpentlig greit)
  • Kan ikke å ha med eksplosiver og bomber, skytevåpen (eh, neivel)
  • Forbudt med dyr av noe slag (helt greit, Annspan liker uansett ikke dyr)
  • Farlige aktiviteter ikke tillatt! Annspan lurer på om den plutselige jogginga kanskje er en farlig aktivitet? Hm.
  • Overgrep mot havskilpadder eller redene deres. Hva?! Kan det plutselig dukke opp en svær havskilpadde? Og vil Annspan klare å løpe fra den???
  • Ikke lov å rusle i sanddynene. Helt, helt greit. Fordi – selv om det ikke er tillatt med dyr av noe slag veit Annspan at det iallefall er dyr i sanddynene. Krokodiller! Små! Kanskje heter det firfisler, men unnskyld Annspan, altså, ikke særlig forskjell!
  • Forbudt med alkohol. Denne er spesielt rar, med tanke på at Annspan hver dag (etter jogginga, altså) inntar alkohol på stranda. Ikke nok med det, det serveres da vitterlig også av snille mennesker i pent, hvitt tøy. Mot en liten apanasje selvsagt. Men er altså ikke lov.

Men jaja, Annspan bestemmer seg for å forsøke seg allikevel.


The Beach
Og ja! Herlig! Endelig er Annspan på stranda! Og slik ser det ut, når Annspan kikker sørover mot sola.


The beach
Nordover, derimot – strand og sjø så langt du kan se. Og et eller annet sted langt (ja, Annspan synes iallefall det er langt. Vi snakker omtrent 2 kilometer…) der oppe er hotellet og det endelige målet!


A-OK!
Men Annspan har det helt fint!


Lifeguard Station
Selv på stranda er det masse fint å se. Spesielt fine er livredder-tårnene (eller husene? bodene? hyttene?). Altså der Mitch Buchannon bor, når han baywatcher. Dette prakteksemplaret står ved 1st Street.


Beach Warning Flags
Bra service hos Mitch, altså. Hver dag henger han opp flagg på hyttene sine, slik at Annspan skjønner at heller ikke i dag er det trygt å være i vannet. For hva i all verden er Dangerous Marine Life? Annspan tør ikke spørre, men er glad for at vannet er krystallklart.


Lifeguard Station
3rd Street.


Lifeguard Station
5th Street.


Bird feeder on South Beach
Et fantastisk skue! Hvordan birdman feeder guy orka å ha alle måkene rundt seg, skjønner ikke Annspan – vær trygg, her er brukt zoom så godt kameraet klarer, Annspan står (eh, jogger…) på trygg avstand!


Don't forget to drink!
Drekka!!! Vann, altså. Fine saker, koster $3,25 på stranda, $1,59 hos Walgreens.


Breakwater
Hvis Annspan kikker seg til venstre, er det fortsatt lett å kutte ut strandjogginga og komme seg tilbake til Ocean Drive. Breakwater, som skimtes gjennom palmene, er en av Annspans favoritter. Det har vært under oppussing i flere år, men har visstnok over 100 luksuriøse rom å tilby nå, ifølge nettsida deres. Hm.


Lifeguard Station
10th Street. Rund variant! Kult. Jogger litt på stedet hvil og betrakter 🙂


Lifeguard Station
12th Street. Nå går det fort unna!


Ocean Rescue
Ocean Rescue, kjekt å ha i tilfelle Annspan kommer til seg selv og med et gisp forstår hva som egentlig foregår.


South Beach at 12th Street
Puh! Mer 12th Street. Her er en egen homostrand, det ser Annspan på de hyggelige flaggene. Hva som skiller en homostrand fra de øvrige områdene langs South Beach, er ikke Annspan sikker på. Er det homoene? Oj, toppløse. Hm. Definitely not a family beach 🙂


Lifeguard Station
13th Street. Hm. Patriot Games her.


Lifeguard Station
14th Street.


Waiting for the Man
Å, dette synes Annspan er veeeeldig fristende! Men nei, må nok løpe litt til. Dessuten har ikke Annspan 10 dollar på seg, som det sikkert koster å klaske seg ned på en slik.


Lifeguard Station
15th Street.


Loews from the beach
Home! Yess! Framme! Ferdig!!


Ah, she's somewhere in there.
Ok. Stretche litt igjen, da. Og mens Annspan gjør det, prøver Annspan å speide etter resten av sofafamilien på Loews-stranda. Hm. Litt rart at sofafamilien ikke står og vinker og fotograferer og hopper av stolthet over at Annspan nå har løpt Florida rundt på no-time???


Lockdown
Anyhoo, som de sier, får lete siden, nå er det bare å låse seg inn på Loews lukkede område, og sprette opp på rommet. Der venter dusj og 40-50 pushups før Annspan kan innta stranda og den forbudte alkoholen. For en tilbakekomst! For en joggetur! For en ferie!!


____
Inspirasjonen til disse bloggpostene kom til Annspan fra fr.martinsens bloggpost fra Red Hook i Brooklyn. Helt fabelaktig!

Reklame

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Hjelp, vi er på ferie II – Tilbakekomsten

  1. Tilbaketråkk: Go figure | annspan

  2. Tilbaketråkk: Go figure | (annspun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s