Suldder, vås og sårpklig prik!

Carl Meyer by baekken, on Flickr

Opplagt trykkfeil, iallefall for dem som kjenner Calmeyer.

Isnpirret av en nræværnede bolgg, om den osgå for meg httiil ujketne Muphrys lov, fkik jeg lsyt til å mnine om en aenen salgs lov som dkuket opp for neon år sdien:

Ifgøle en udnerøkslese ved Cmarbigde uinevrisett sipller det ignen rlloe i hvliken røfgekkele boktsvanee er. Det estnee som er vkitig er at fstøre og stise boksatv er på rktiig setd, retsen kan vræe hltuer til bluter og du kan ftotsart lsee uetn prblomeer. Dtete er frodi den mnesnekliege hrjene ikke lseer hevr boksatv for seg, men odret i sin hleeht.

…hvilket egentlig burde gjøre oss langt rausere når vi kommer over trykkfeil, for opplagt leser vi (altså Annspan iallefall) dette nokså greit. Som gammel korrekturleser koser jeg meg selvsagt over dette språklige persepsjonsfenomenet (prespejsonsfnemoneet), men som gammel korrekturleser har jeg også en hang til å henge meg opp i detaljer og irritere meg over trykkfeil.

Det faktum at Muphrys lov lever i beste velgående, spesielt i kjappe og eplekjekke leserkommentarer rundt omkring er iallfall hevet over enhver tvil, og Annspan har spesielt lyst til å denge løs på kommentarer av typen:  Haha, haha, du skrev feil din frobnana dmume dsut!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s