Scenes From a Sofa: Must See TV

Our kind of bitch

Glenn Close: Our kind of bitch

Sofafamilien får lett angst når gode tv-serier tar pause eller nedlegges. Vi har vært mørke til sinns over at det er slutt på The Wire, The Sopranos, The West Wing, The Shield og Deadwood, og lever i frykt for at andre favoritter – som The Unit og Army Wives – skal forsvinne.

Men vår gjennomgang av kommende serier i 2009 har fylt oss med håp og glede, og vi deler gjerne forventningene med andre.

SERIER SOM FORTSETTER

Andre sesong av Damages: Glenn Close fikk Emmy for sin praktfulle tolkning av superadvokaten Patty Hewes, a good bitch gone bad. Eller a bad bitch gone good? Spiller ingen rolle, hun er our kind of bitch, og vi håper hun spiser sin pinglete lærling Ellen Parsons levende.

Femte – og forhåpentlig siste – sesong av Lost: Vi er grundig lei den etter hvert forvirrede og bisarre gjengen med overlevende, som i de siste sesongene har fått Robinson-deltagere til fremstå som smarte. Det er nok nå. Ingen trenger fem sesonger for å komme frem til begrepet «tidsmaskin».

Tredje sesong av Heroes: Sofafamilien syns ikke andre sesong var så ille som alle skulle ha det til, men vet av erfaring at sci-fi-serier ofte tuller det til for seg selv fordi de ikke følger reglene de laget i første sesong. Eller de ignorerer kule rollefigurer til fordel for kjedelige – vi vil heller ha mer av den spaltete personligheten til Niki Sanders enn den sutrete klynkingen til Maya Herrera, hun med tjæreblikket. Vi krysser fingrene.

Femte sesong av House: House er nå så vanskelig å like at vi jubler av fryd, og håper han filer ned de sosiale antennene sine fullstendig i 2009.

Fjerde sesong av The Unit: Vi er vilt forelsket i David Mamets forseggjorte og mandige dialog (ikke helt Deadwood, men likevel), og vi rett og slett digger at militærkonene er manipulative og hemmelighetsfulle og innimellom direkte kjipe.

Andre sesong av Army Wives: Overraskende nok falt vi fullstendig for denne, enda vi visste at den ikke hadde så skarpe tenner som The Unit. Men Roxy, Claudia Joy, Denise og Pamela viste seg å være morsomme, smarte og nyanserte, og vi gleder oss til å se mer av livet deres på basen.

Sjuende sesong av 24: Vi har kortet ned ventetiden med å se 24: Redemption, hvor Jack redder en barneleir i Afrika et sted, men kan ikke anbefale den, bortsett fra at den inneholder 17 minutter av første episode av sesong sju. Og vi kan bare si: It looks goooooooooood…!

Fjerde sesong av The Closer: Første halvdel er allerede fortært, og all ære til TVN som viser denne serien. Kyra Sedgwick er nominert til Golden Globe i år, og bør absolutt få den, for med Brenda Leigh Johnson har hun skapt en fantastisk kvinneskikkelse – sta, smart, distré, nevrotisk og tøff. I sannhet en steel magnolia!

Tiende sesong av Law & Order Special Victims Unit: Ok, så er alle episodene helt like, men den dagen vi blir lei Mariska Hargitay som Olivia Benson, er den dagen vi diagnostiseres med massiv demens. Mariska er også nominert til Golden Globe i år, men vi holder en knapp på Kyra.

Fjerde sesong av Big Love: Stakkars Bill Paxton. Kaoset med tre koner og uberegnelige slektninger fortsetter, og vi klapper i de små hendene våre.

NYE SERIER VI SER FRAM TIL

The Beast: Er dette serien som blir både Patrick Swayzes comeback og svangesang? Patrick er hardkokt FBI-agent som får ny og uerfaren partner . Men denne partneren er dobbeltagent – han er egentlig ansatt for å etterforske Patricks ukonvensjonelle metoder. Det blir katt og mus og mye action, leser vi. USA-premiere 15/1.

Harper’s Island: En gruppe familie og venner reiser til avsidesliggende Harper’s Island for å feire bryllup. Det ville vært en koselig helg, om ikke bryllupsgjestene blir drept en etter en – hvem som helst kan være nestemann, og hvem som helst kan være morderen. Agatha Christie ville nikket gjenkjennende! USA-premiere 15/3.

Lie To Me: Tim Roth er professor Cal Lightman, menneskelig løgndetektor. Når du vil vite den absolutte sannhet, ringer du The Lightman Group og får hjelp av professoren og hans ansatte. Høres ut som en morsommere utgave av Criminal Minds. USA-premiere 21/1.

Nurse Jackie: Vi sikler av forventning. Edie Falco med helt egen tv-serie! Vidunderlig! Riktignok halvtimes komedie, og ikke times drama, men vi klager ikke. Hun spiller sykepleieren Jackie, som jobber på akutten på et sykehus i byens tøffeste strøk. Hun er nesten umenneskelig flink til å hjelpe pasienter, men har store personlige problemer – bl.a. er hun altfor glad i piller. House, anyone? USA-premiere 7/1.

The United States of Tara: Mer sikling. Toni Collette er Tara, som lider av god, gammeldags mutiple personality disorder. Ikke lett å oppdra familie og ha full jobb når man aldri vet hvilken personlighet som kommer til å dukke opp. Produsert og skrevet av Steven Spielberg, så vi kan knapt vente! USA-premiere 25/1.

True Blood: Vi har alt sett de første episodene av denne pussige vampyr-serien, og ble lettere underholdt. Vi har for lengst forstått at vampyrer fungerer som forbilder for dagens tenåringer og vi minnes vår egen ungdoms vampyrer, The Lost Boys. Party all night, sleep all day. Never grow old, never die. It’s fun to be a vampire! Men True Blood er nok hakket mer avansert, og vi ser frem til fortsettelsen.

Reklame

3 kommentarer

Filed under tv

3 responses to “Scenes From a Sofa: Must See TV

  1. Trond

    Du avstår fra nedlasting…?
    Enig i mye – kan også anbefale Sons of Anarchy – klassisk MC-gjengkrim fra smalltown Calif.

  2. Tom

    Personlig så er mine favoritter Life, The Unusuals, Castle og The Mentalist 🙂 Men jeg liker også Lie to me, Harpers Island og the Beast blir bedre jo lengre inn i serien man kommer.

    The closer starta nettopp sesong 5 i USA (hvilket overraska meg for jeg trodde den var kansellert).Hørte rykter om at Lost var oppe for en 6 sesong *sukk*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s