Be afraid, be very afraid

Sofafamilien elsker katastrofefilmer, og klapper forventningsfullt i de små hendene våre mens vi sikler over de nyeste varslene om at jorda helt sikkert kommer til å gå under. Og på absolutt deilig vis!           

Først kommer Alex Proyas’ Knowing en gang på våren. En papirlapp begravet for ettertiden* på 50-tallet inneholder kryptiske, men presise spådommer om allverdens ulykker og katastrofer. Nicolas Cage (helten med stadig dårligere hårdager) får tak i lappen, og kan starte den heseblesende jobben med å avverge neste katastrofe. Som skal skje et eller annet sted i verden, men som tilfeldigvis skjer akkurat der Nicolas er. Utrolig flaks!

Men le pièce de résistance kommer i juli. Sofafamiliens mest tandre medlem tisset nesten på seg av gledessjokk over teaseren til Roland Emmerichs 2012. FLODBØLGE på toppen av Himalaya! Juhu! Hva i all verden har vi å stille opp med mot denslags?? Det er for seint å begynne å brette melkekartongene og parkere Honda’n nå, altså. Det er over og ut.

Godoppløsningen finner du på apple.com: Knowing / 2012 

The Towering InfernoMens vi venter på alt dette, er det trøst å finne på 70-tallet (dengang utenlandske filmer fikk norske titler). Klassiske katastrofefavoritter som Inferno i flammerSOS Poseidon eller Katastrofealarm – Airport ’75  – alle stappfulle av gode, gamle filmstjerner før de ble operert –  er anbefalt oppvarming! 

*) Alle veit forresten hva som egentlig skjer med tidskapsler som ble gravd ned på 50-tallet. Det ender med katastrofe…

Reklame

2 kommentarer

Filed under movies

2 responses to “Be afraid, be very afraid

  1. ellen ripley

    veldig morsomt skrevet! Og informativt! Men Ripley syns at en undervurderte katastrofeklassiker som The Core, Dante’s Peak, Armageddon bør finnes på må se-listen.

  2. Tilbaketråkk: Skikkelig klimakrise, ass! « annspan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s