Krigssåpe

Militærkoneklubben

Sofafamilien har et pågående dilemma. Vi vet vi burde se Mad Men, ikke minst fordi den blir anbefalt av popkulturelle klokiser. Men etter tidligere å ha sett to episoder, syntes vi det ble mer form enn innhold, og at det ble litt – tør jeg si det – kjedelig. Så DVD-pakka ligger fortsatt i cellofanen sin i hylla. Enda vi vet at vi sikkert tar feil.

Isteden har vi brukt x antall timer på å se et par sesonger av diverse krigssåper. Startet med første sesong av Army Wives, et sånn lighthearted Frustrerte fruer-drama om militærkonene på en militærbase. Ligner litt på The Unit, hvor vi også får følge konenes hverdag når Delta force-mennene deres er ute og ødelegger for terrorister.  I motsetning til Army Wives tar The Unit oss også med på guttas tokt. 

Over There: We didn't come for your oil! We came to kick your ass!

Helt utmatta av Army Wives kastet vi oss over Over There, om en gjeng ferskinger som sendes til krigen i Irak. Serien ble lagt ned etter bare en sesong i 2005. Bortsett fra at den omsluttes av verdens mest enerverende krigsballade, er den absolutt severdig for krigssåpe-fans som også tåler blod og gørr. Selvsagt noe hjernedød i forhold til både konflikten og heltene vs skurkene, men sånt er jo detaljer.

Og alt dette er egentlig bare en oppladning for miniserien Generation Kill. Sofafamilien elsker alt HBO, og vårt mest energiske medlem skal sendes på Delta force-tokt i dag for å bringe den inn til debrief.

Så ikke bare får Mad Men bare bli liggende i cellofanen sin, men sofafamilien slipper å tenke på den planlagte skituren denne helga også. Puh!

Reklame

2 kommentarer

Filed under tv

2 responses to “Krigssåpe

  1. Fikk tips av Siggen i dag om The House of Saddam. Han hadde riktignok sovna, men det var fordi det var så seint.

  2. Tilbaketråkk: Mad Women « annspan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s